Компании

все компании

СК "ІНГО" розширює захист від військових ризиків для українського бізнесу

20 грудня 2023 року, 10:36
АСК "ІНГО" (Київ) розширює захист від воєнних ризиків, надавши можливість підприємцям малого та середнього бізнесу отримати відшкодування збитків, якщо застрахований об'єкт постраждає внаслідок повітряних атак або диверсійних дій ворога на українській території, розташованій не ближче ніж за 100 км від лінії зіткнення.

Як повідомляється на сайті страховика, вже зараз від військових ризиків можна застрахувати об'єкти на суму 20 млн грн.

Для отримання страхової виплати постраждалому підприємству необхідно буде надати стандартний перелік документів і письмову заяву до правоохоронних органів щодо кримінального правопорушення за статтею 438 Кримінального кодексу України "Порушення законів та звичаїв війни" і відповідну копію виписки з ЄРДР за цією ж статтею.

Водночас компанія зазначає, що в міжнародній практиці ризик війни перебуває в категорії форс-мажорів і винятків, згідно з якими страхові виплати в типовому майновому договорі не проводяться. Для захисту від війни потрібне окреме страхове покриття.

"Війни з такою інтенсивністю обстрілів і масштабів руйнувань у ХХІ столітті світ ще не бачив. Тому перестрахувальники поки що не виявляють вираженого бажання страхування майнових військових ризиків з України, хоча переговори і тривають", - зазначив директор департаменту андеррайтингу СК "ІНГО" Андрій Семченко.

При цьому він підкреслив, що навіть у таких умовах, СК "ІНГО" може запропонувати підприємствам вигідну пропозицію страхування, оскільки володіє необхідними компетенціями і здатністю оцінити ризики в умовах війни на основі власної статистики.

За словами Семченка, компанія вже надає захист від військових ризиків в інших видах страхування, як-от страхування вантажоперевезень (як морських, так і наземних), КАСКО, медичне страхування, страхування від нещасного випадку, страхування посівів на полях, житла фізичних осіб тощо, і планує подальше розширення цього переліку.

АТ "Страхова компанія "ІНГО" має більш ніж 25-річний досвід роботи на ринку.

З 2017 року основним акціонером компанії є українська бізнес-група DCH Олександра Ярославського.




Просмотров: 151
Другие новости