Компании

все компании

Ринки акцій Азії рухаються різноспрямовано у вівторок

19 грудня 2023 року, 11:31
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки у вівторок, інвестори оцінюють новини центробанків.

Китайський індекс Shanghai Composite втрачає 0,1%, гонконгський Hang Seng - 0,6%. На ринок тиснуть невизначеність в економіці країни і побоювання щодо темпів її відновлення, пише Trading Economics.

У середу Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) оголосить розмір ставки за кредитами першокласним позичальникам (LPR) на один рік і п'ять років, яку в листопаді було збережено на рівні 3,45% і 4,2% відповідно. У понеділок він надав банкам 244 млрд юанів у рамках операцій зворотного РЕПО, зокрема вперше з кінця вересня провів такі операції строком на 14 днів.

Список лідерів падіння в складі Hang Seng очолюють папери Country Garden Services Holdings, що дешевшають на 11,3% після заяви компанії про формування резервів під знецінення активів у розмірі до 4,1 млрд юанів ($570 млн).

Капіталізація Meituan знижується на 6,6%, Sino Biopharmaceutical - на 4%, Longfor Group Holdings - на 3,9%.

Водночас ринкова вартість Xiaomi зростає на 1,8%%, Semiconductor Manufacturing International Corp. - на 1,2%, NetEase Inc. - на 0,9%, CNOOC - на 0,8%.

Японський індекс Nikkei 225 підвищується на 1,1%.

Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики (ДКП) за підсумками дводенного засідання, що завершилося у вівторок. Короткострокову відсоткову ставку за депозитами комерційних банків у ЦБ збережено на рівні мінус 0,1% річних, цільову прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля, йдеться в заяві японського центробанку.

Регулятор також зберіг орієнтир максимальної прибутковості десятирічних держпаперів на рівні 1% річних і має намір продовжувати монетарне стимулювання, яке за необхідності готовий посилити.

Активніше за всіх у складі Nikkei додають у вартості акції Lasertec (+5%), Kawasaki Kisen Kaisha (+4,8%) і Konami Group (+4,6%).

Тим часом капіталізація Nippon Steel, яка напередодні оголосила про купівлю американської US Steel за $14,1 млрд, скорочується на 3,2%. Папери Central Japan Railway дешевшають на 2,8%, Daiichi Sankyo - на 2,5%.

Південнокорейський індекс Kospi втрачає 0,2%.

При цьому ціна паперів Posco підвищується на 0,4%, Hyundai Motor і Samsung Electronics - на 0,1%, Korean Air Lines - на 0,2%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 набрав 0,2%.

Ринкова вартість BHP зросла на 0,6%, Rio Tinto - на 0,7%.




Просмотров: 170
Другие новости