Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта, дорожчає до ієни

19 грудня 2023 року, 12:58
Долар стабільний до євро і фунта, дорожчає до ієни на підсумках засідання Банку Японії

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Курс долара США слабо змінюється в парах з євро і фунтом стерлінгів під час ранкових торгів у вівторок, водночас американська валюта дорожчає до ієни на підсумках засідання японського центробанку.

Розрахований ICE індекс DXY, що демонструє динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знижується на 0,02%, ширший WSJ Dollar Index зростає на 0,07%.

Вартість долара в парі з ієною за даними на 8:01 кв підскочила на 0,5%, до 143,54 ієни порівняно зі 142,80 ієни за підсумками попередньої сесії.

Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики (ДКП) за підсумками дводенного засідання, що завершилося у вівторок. Зокрема, короткострокову процентну ставку за депозитами комерційних банків у ЦБ збережено на рівні мінус 0,1% річних, цільову прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля.

У заяві ЦБ наголошується, що його керівництво буде терпляче продовжувати монетарне стимулювання на тлі надзвичайно високої невизначеності всередині країни і за кордоном, а також готове посилити його за необхідності.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,0924 порівняно з $1,0925 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара виріс на 0,1% і становить $1,2659 проти $1,2649 за підсумками торгів у понеділок.

Ринок чекає даних про листопадову інфляцію в єврозоні та у Великій Британії, які будуть оприлюднені у вівторок і в середу відповідно.




Просмотров: 121
Другие новости