Компании

все компании

Ракета Rocket Lab вивела на орбіту японський радіолокаційний супутник

15 грудня 2023 року, 11:20
Американська ракета Electron у п'ятницю успішно вивела на орбіту японський радіолокаційний супутник QPS-SAR-5 (Tsukuyomi-I), оснащений обладнанням для отримання високоякісних зображень Землі, повідомила розробник носія компанія Rocket Lab.

"Виведення супутника підтверджено", - йдеться в повідомленні.

У рамках місії під назвою The Moon God Awakens запуск двоступеневої ракети Electron з розгінним блоком Kick Stage Curie було здійснено зі стартового комплексу LC-1, розташованого на півострові Махія в Новій Зеландії, о 17:05 за місцевим часом (о 7:05 за київським часом). Космічний апарат дистанційного зондування Землі масою 100 кг компанії "Японський інститут Q-shu космічних піонерів" (iQPS) був виведений на орбіту приблизно через годину після старту ракети.

Супутник із радаром із синтезованою апертурою (SAR), який буде розміщений на орбіті висотою 575 км, забезпечить високу роздільну здатність знімків. Він приєднається до аналогічного японського апарату, який раніше був виведений на орбіту.

Японська компанія iQPS планує в перспективі розгорнути орбітальне угруповання з 36 таких апаратів, що дасть змогу отримувати зображення будь-якої частини планети з інтервалом не більше ніж 10 хвилин.

Це вже десятий запуск ракети Electron компанії Rocket Lab поточного року і 42-га місія з початку її експлуатації.




Просмотров: 145
Другие новости