Компании

все компании

SpaceX на добу перенесла запуск безпілотного шаттла Космічних сил США

11 грудня 2023 року, 12:57
Запуск важкої ракети Falcon Heavy з багаторазовим безпілотним космопланом X-37B Космічних сил США, який планувався в понеділок за київським часом, перенесено на добу через несприятливі погодні умови, повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

Тепер запуск передбачається здійснити зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді в понеділок о 20:14 за часом Східного узбережжя США (у вівторок о 03:14 за київським часом).

Конкретні завдання польоту X-37B суворо засекречені. Космічні сили США лише вказують, що цілями місії USSF-52 буде проведення "широкого спектра випробувань і експериментів".

"Ці випробування включають роботу на нових орбітальних режимах, експерименти з технологіями моніторингу космічної обстановки, а також дослідження радіаційного впливу на матеріали в інтересах NASA", - зазначили в командуванні Космічних сил.

Це буде вже сьомий політ секретного американського безпілотного шатла, що має вантажний відсік, де розташоване обладнання для відпрацювання перспективних технологій і проведення експериментів. Про тривалість польоту космоплана Космічних сил США не повідомляється. Попередній тривав 908 днів, після чого шатл X-37B успішно приземлився на аеродромі космодрому у Флориді. Перший політ Х-37В відбувся 22 квітня 2010 року.

Розміри X-37B становлять 8,8 метра в довжину і 4,5 завширшки. Космоплан доставляється на орбіту на ракеті-носії, а повертається на Землю в літаковому режимі, приземляючись на аеродромі.

У раках запуску багаторазові бічні прискорювачі першого ступеня ракети-носія Falcon Heavy, які використовується вже вп'яте, повинні будуть здійснити керовану вертикальну посадку на космодромі у Флориді.




Просмотров: 157
Другие новости