Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта, дорожчає до ієни

11 грудня 2023 року, 12:39
Курс долара США слабо змінюється в парах з євро і фунтом стерлінгів, зростає до японської ієни напередодні засідань провідних центробанків світу.

Розрахований ICE індекс DXY, що демонструє динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднімається на 0,02%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,12%.

Пара євро/долар за даними на 8:25 кв торгується на рівні $1,0771 порівняно з $1,0763 на закриття попередньої сесії, євро зміцнюється менш ніж на 0,1%.

Курс фунта до долара загалом стабільний і становить $1,2545 проти $1,2549 за підсумками торгів минулої п'ятниці.

Вартість долара в парі з ієною підскочила на 0,5%, до 145,61 ієни порівняно з 144,95 ієни за підсумками попередньої сесії.

Підтримку долару надають опубліковані минулого тижня дані з американського ринку праці, згідно з якими кількість робочих місць в економіці країни в листопаді збільшилася сильніше за прогноз, а рівень безробіття несподівано знизився.

Також учасники ринку чекають останніх цього року засідань провідних центробанків світу, які відбудуться цього тижня.

Грудневе засідання Федеральної резервної системи (ФРС) завершиться в середу, рішення Банку Англії та Європейського центрального банку (ЄЦБ) стануть відомі в четвер. Аналітики та учасники ринку загалом очікують, що всі три ЦБ збережуть незмінним колишній курс грошово-кредитної політики.




Просмотров: 132
Другие новости