Компании

все компании

Експорт української агропродукції перевищив 900 тис. тонн у порту Констанца

8 грудня 2023 року, 11:26
Порт Констанца (Румунія) в листопаді 2023 року перевалив майже 3 млн тонн агропродукції на експорт, що на 24,4% нижче за жовтневий показник, коли було перевалено рекордні для 2023-2024 маркетингового року 3,97 млн тонн агропродукції, повідомило аналітичне агентство "УкрАгроКонсалт".

За його даними, у листопаді через порт Констанца прослідувало транзитом 900 тис. тонн агропродукції, переважно з України. Основними товарами для експорту через порт стали пшениця, кукурудза та ріпак, що відповідає типу вантажів місяцем раніше. Переважним трендом стала практична відсутність ячменю та нарощування експорту соняшникової олії.

За інформацією аналітиків, п'ять основних терміналів порту Констанца перевалили 44,8% агропродукції на експорт, або 1,34 млн тонн. Саме ці термінали використовувалися експортерами для відправки агропродукції до країн Південно-Східної Азії - Сінгапуру, Таїланду, В'єтнаму.

Згідно з оперативними даними за листопад, у порт Констанца прибули 768 барж з 1 млн тонн агропродукції на борту. Основними товарами були пшениця - 379 тис. тонн, кукурудза - 278 тис. тонн, соняшникова олія - 170 тис. тонн.

"Судячи з істотної кількості барж, що прямували в листопаді з українських портів "Ізмаїл" і "Рені", румунський порт Констанца продовжує відігравати важливу роль в українському аграрному експорті. Така ситуація зберігається навіть при відкритті нового українського "зернового коридору", - резюмували в "УкрАгроКонсалт".




Просмотров: 169
Другие новости