Компании

все компании

Канада ввела заборону на імпорт російських алмазів, а також ювелірних виробів із ними

7 грудня 2023 року, 15:28
Канада оголосила про введення обмежень на імпорт російських діамантів і ювелірних виробів з ними в координації зі своїми партнерами по G7.

Як повідомляють на сайті уряду Канади, про це заявила міністр закордонних справ країни Мелані Жолі.

"Реалізація цієї заборони у співпраці з нашими партнерами по G7 посилає Росії чіткий сигнал: ми не потерпимо використання російських доходів від алмазів для фінансування війни", - цитує сайт уряду Канади міністра закордонних справ Жолі.

"Ми закликаємо президента (РФ Володимира) Путіна негайно припинити цю невиправдану загарбницьку війну проти України, і ми продовжуватимемо підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно", - зазначила Жолі.

У заяві йдеться про те, що Оттава продовжуватиме співпрацювати з країнами G7 та іншими міжнародними партнерами з метою впровадження всеосяжних заходів контролю та перевірки для заборони російських діамантів.

Раніше держави G7 за підсумками віртуального саміту 6 грудня оголосили про наміри до 1 січня 2024 року ввести обмеження на діаманти російського виробництва.

До 1 вересня 2024 року країни G7, які є основними імпортерами необроблених діамантів, створять механізм перевірки та сертифікації необроблених діамантів і консультуватимуться в цьому питанні з країнами-виробниками та партерами, додали лідери.

Як наголошується в повідомленні уряду Канади, Росія є найбільшим у світі виробником алмазної сировини, обсяг виробництва якої у 2022 році оцінюється більш ніж у 3,5 мільярда доларів США. У сукупності країни G7 представляють 70% світового алмазного ринку. Канадський імпорт російської продукції, що підпадає під сьогоднішню заборону, 2021 року склав $4,1 млн.




Просмотров: 186
Другие новости