Компании

все компании

Порт Клайпеда прийняв 55 тис. тонн добрив для "Кернела"

5 грудня 2023 року, 09:02
Литовський порт Клайпеда прийняв 55 тис. тонн добрив, які були доставлені для однієї з найбільших агропромислових груп - "Кернел", повідомив агрохолдинг у Facebook.

"Kernel продовжує напрацьовувати нові логістичні мережі для посилення міжнародного партнерства, зокрема через європейські порти. Цю поставку реалізували спільно з партнерами СанАгро Україна", - зазначено в повідомленні.

За інформацією агрохолдингу, цей вантаж - один із найбільших за весь час розвитку альтернативних маршрутів поставок. Більша частина добрив призначена для України, інша - для країн Балтії та Польщі.

"Отримані добрива далі очікує непроста логістика з морською, автомобільною та залізничною перевалкою. Головне завдання - забезпечити наші підприємства всім необхідним для вчасного весняного внесення, щоб закласти максимальний потенціал для майбутнього врожаю", - підкреслили в агрохолдингу.

У "Кернел" нагадали, що торік українські аграрії зіткнулися з нестачею добрив, оскільки до початку повномасштабної війни в України не було альтернативи імпортованим добривам білоруських і російських виробників.

Як повідомлялося, 2 серпня "Кернел" спільно з партнерами прийняв у порту Гданська (Польща) два судна з Йорданії та Марокко з калійними і комплексними добривами від виробників Arab Potash Company і "ОСР".

Агрохолдинг "Кернел" до війни посідав перше місце у світі за виробництвом соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) і її експортом (близько 12%). Є одним з найбільших виробників і продавців бутильованої олії в Україні. Крім того займається вирощуванням агропродукції та її реалізацією.

Чистий прибуток "Кернела" за 2023 ФР склав $299 млн, тоді як попередній рік він завершив із чистим збитком $41 млн. Виручка агрохолдингу за 2023ФР скоротилася на 35% - до $3,455 млрд, проте EBITDA зросла в 2,5 раза - до $544 млн.




Просмотров: 392
Другие новости