Компании

все компании

Держава надасть 15 тис. грантів для МСП у 2024 р

5 грудня 2023 року, 10:41
Малі та середні підприємства зможуть отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток наступного року: 14 тис. мікрогрантів для малого бізнесу до 250 тис. грн і 1 тис. грантів для переробних підприємств до 8 млн грн, повідомляє прес-служба Міністерства економіки в понеділок.

У релізі відсутня загальна сума грантів, яку планують розподілити наступного року, проте раніше заступниця міністра економіки Тетяна Бережна зазначала, що на мікрогранти планують наступного року спрямувати 3,5 млрд грн: за планової їхньої кількості 14 тис. середній розмір гранту становитиме якраз 250 тис. грн.

За даними Мінекономіки станом на 21 листопада, з моменту запуску проєкту "єРабота" в липні 2022 року було видано 8013 мікрогрантів на 1,9 млрд грн, 487 грантів на розвиток переробних підприємств на 2,5 млрд грн, 133 гранти на садівництво і розвиток тепличного господарства на 555 млн грн і 120 грантів ветеранам і членам їхніх сімей на 45 млн грн.

"Наступного року уряд розширить програми підтримки бізнесу, і ми закликаємо місцеві громади долучатися до їхнього співфінансування. Зокрема, на 2024 рік ми заклали в бюджет 18 млрд грн на продовження доступного кредитування вітчизняних підприємців за програмою 5-7-9%", - наводять у релізі слова першої віцепрем'єрки - міністерки економіки Юлії Свириденко.

За її словами, наступного року також діятиме програма часткової компенсації виробництва сільгосптехніки, яка дасть змогу підтримати вітчизняних машинобудівників і стимулюватиме їхній розвиток.

Зазначається, що в бюджеті вперше закладено 1 млрд грн на розширення мережі індустріальних парків, на території яких підприємці можуть користуватися низкою пільг. Долучитися до створення індустріальних парків можуть і місцеві органи влади.

Також наступного року продовжить діяти програма іпотечного кредитування "еОселя", завдяки якій стимулюється розвиток житлового будівництва та суміжних галузей. У низці областей місцева влада вже долучилася до компенсації іпотеки для окремих категорій громадян, зокрема, регіональні програми компенсації є в Чернівецькій, Миколаївській, Закарпатській, Одеській області та в місті Кривий Ріг.

теги: МСП, Грант



Просмотров: 135
Другие новости