Компании

все компании

Міжнародна конференція з відновлення України із залученням грецького бізнесу відбудеться в Афінах

4 грудня 2023 року, 21:33
Міжнародна конференція з відновлення України із залученням грецького бізнесу відбудеться в Афінах (Греція) 15 лютого 2024 року, повідомляє прес-служба українського уряду в понеділок.

"15 січня 2024 року виповниться 32 роки з дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грецією. Сьогодні вкрай актуальним є відновлення діяльності міжурядової спільної міжурядової українсько-грецької робочої групи з економічного, промислового, технічного та наукового співробітництва, українську частину якої я очолюю. Важливо, що ми узгодили дату проведення наступного засідання і розпочали процес підготовки", - сказала міністерка Кабінету міністрів України Олега Немчінова за результатами зустрічі зі спеціальним уповноваженим Міністерства закордонних справ Греції по Україні, послом Спиридоном Ламбрідісом.

Сторони обговорили співробітництво між країнами, а також готовність грецької сторони взяти участь у відновленні пам'яток архітектури та історичного центру міста Одеса, які постраждали під час російської агресії. Зокрема, Ламбрідіс повідомив про намір Греції відкрити в Одесі спеціальний офіс із відновлення Одеської області.

Крім того, сторони обговорили підготовку до запланованих заходів, а саме анонсовано проведення 15 лютого 2024 року в Афінах міжнародної конференції з відновлення України із залученням грецького бізнесу.

Ключовими питаннями, які планується розглянути під час конференції, є підготовка плану відбудови України (аспекти планування та фінансування проєктів відбудови за участю європейських агенцій та українського уряду), інституційний механізм для бізнесу (презентація механізму для ділових кіл, що будуть залучені до проєктів відбудови, за участю експертів українського уряду та представників бізнесу, що мають регіональний досвід відбудови), можливості співробітництва в окремих областях (презентація механізму для бізнесу), можливості співпраці в окремих областях (презентоване




Просмотров: 193
Другие новости