Компании

все компании

Cepsa побудує в Іспанії завод з виробництва "зеленого" метанолу за EUR1 млрд

3 грудня 2023 року, 16:45
Іспанська Cepsa та її партнер C2X у рамках COP28 заявили про плани реалізації спільного проєкту з постачання "зеленого" метанолу для різних галузей промисловості, зокрема хімічної та судноплавної.

Інвестиції в будівництво заводу в порту Уельве (південь Іспанії) складуть до 1 млрд євро. Об'єкт стане одним із п'яти найбільших виробництв "зеленого" метанолу у світі з річною виробничою потужністю 300 тис. тонн, що допоможе запобігти викидам до 1 млн тонн викопного CO2, ідеться у пресрелізі Cepsa. У перспективі продуктивність підприємства може зрости до 380 тис. тонн.

Остаточне інвестиційне рішення очікується у 2025 році.

Власниками Cepsa є Mubadala і Carlyle. Контрольний пакет C2X належить AP Moller Holding, міноритарієм якої виступає AP Moller - Maersk.

"Зелений" метанол виробляється з використанням "зеленого" водню і невикопних джерел вуглецю, уловлюваних з атмосфери або відходів сільського та лісового господарства. Він може замінити викопний метанол, скорочуючи викиди вуглецю в галузях, що важко піддаються скороченню, таких як морські перевезення на далекі відстані та інші сфери, наприклад, виробництво хімікатів і пластмас.

Згідно з прогнозами, до 2050 року попит на метанол може потроїтися приблизно до 300 млн тонн на рік, причому більша частина припадатиме на "зелений" метанол.




Просмотров: 249
Другие новости