Компании

все компании

Долар дешевшає до євро та ієни

29 листопада 2023 року, 13:54
Курс долара США помірно знижується до більшості основних світових валют на тлі заяв членів керівництва Федеральної резервної системи і Банку Японії.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знижується на 0,11%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,08%.

Пара євро/долар за даними на 8:05 кв торгується на рівні $1,1002 порівняно з $1,0995 на закриття попередньої сесії, євро додає близько 0,1%.

Подальшого посилення грошово-кредитної політики в США, можливо, не знадобиться, з огляду на явні ознаки того, що темпи економічного зростання сповільнюються до такої міри, яка необхідна для повного контролю над інфляцією, вважає член ради керівників ФРС Крістофер Уоллер.

"Я дедалі більше впевнений у тому, що наразі є хороші можливості для сповільнення економіки і повернення інфляції до 2%", - заявив один із найбільш "яструбиних" керівників Федрезерву.

Інший член ради керівників Федрезерву Мішель Боуман також сказала, що "натхненна першими сигналами ослаблення економічної активності в четвертому кварталі". Але, додала вона, "інфляція все ще занадто висока, і поки зарано говорити, чи буде її уповільнення стійким".

Курс фунта до долара зріс на 0,1% і становить $1,2709 проти $1,2696 за підсумками торгів у вівторок.

Вартість долара в парі з ієною знизилася на 0,2%, до 147,17 ієни порівняно з 147,47 ієни за підсумками попередньої сесії.

Член керівництва Банку Японії Сейдзі Адаті зазначив, що говорити про відмову від ультрам'якої ДКП поки що зарано через високу невизначеність у світовій економіці, слабке зростання ВВП Китаю і ймовірність швидкого завершення циклу підйому ставок у США.




Просмотров: 143
Другие новости