Компании

все компании

ОГХК планує експортувати понад 200 тисяч тонн титанової руди у 2024 році

24 листопада 2023 року, 10:51
ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), обговорило з потенційними замовниками постачання продукції наступного року в обсязі понад 200 тис. тонн титанової руди.

Згідно з прес-релізом компанії, обговорення можливих постачань відбулося в рамках 17-ї щорічної TZMI Congress - найбільшої виставки світової титанової галузі, яка відбулася в Сінгапурі.

Завдяки заходу, який об'єднав найбільших гравців титанового ринку, представники ОГХК провели низку зустрічей для розширення міжнародного співробітництва та планування поставок на 2024 рік. Зокрема, попередні переговори відбулися з провідними компаніями Америки, Японії, Великої Британії та країн Європейського Союзу.

"Загальний обсяг обговорених поставок наступного року становить понад 200 тис. тонн продукції ОГХК. Наразі розпочали роботу над наступними етапами переговорів із контрагентами та процедурами, що передують підписанню контрактів. Сподіваємося, що розширення співпраці, над чим ми зараз активно працюємо, сприятиме нарощуванню економічної стабільності компанії", - зазначив заступник голови правління компанії Дімітрі Каландадзе, якого цитує прес-служба.

При цьому він констатував, що блокада експортних шляхів і обстріли морської інфраструктури з боку Росії призводять до зривів термінів постачання продукції замовникам. Це безпосередньо впливає на імідж українських експортерів і затримує оплату за товар. Однак у таких умовах дуже важливо напрацьовувати альтернативні шляхи співпраці та розширювати її. Це пріоритет для управління компанії, резюмував заступник голови правління.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). Раніше ці комбінати були в оренді у структур Фірташа. Потім підприємство було перетворено на ПАТ, а після - на ПрАТ.

Уряд у серпні 2016 року вніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, а конкурс двічі зривався.

ОГХК раніше реалізовувала продукцію більш ніж у 30 країн світу і була одним з найбільших у світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку. Компанія видобуває титанову руду.




Просмотров: 155
Другие новости