Компании

все компании

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло німецьку Knauf до списку міжнародних спонсорів війни

23 листопада 2023 року, 14:23

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло німецького виробника будівельних матеріалів Knauf до списку міжнародних спонсорів війни через продовження ведення діяльності на території РФ. "Лише за 2022 рік один із найбільших у світі виробників будматеріалів Knauf сплатить до бюджету країни-терориста РФ близько $117 млн. Крім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в Росії, відправляючи своїх працівників на війну проти України", - ідеться в повідомленні НАЗК.

 За його даними, Knauf є найбільшим німецьким інвестором у будівельний сектор РФ - там компанія представлена десятком дочірніх підприємств, а також має 20 заводів, шість навчальних і 29 ресурсних центрів у системі середньої профосвіти. Крім того, на території одного з виробництв Knauf у Татарстані організовано російське виробництво БПЛА Shahed-136, наголошується в повідомленні.

 Як зазначає НАЗК, за даними німецьких ЗМІ, російські керівники заводу Knauf у підмосковному Красногорську погоджували з владою списки мобілізації.

 Крім цього, керівництво Knauf тісно пов'язане дипломатичними відносинами з представниками політичного режиму РФ, вказує НАЗК. Так, співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф 23 роки аж до березня 2022 року мав статус Почесного Консула РФ із представництвом у Нюрнберзі. Незважаючи на те, що Кнауф залишив цю посаду після початку повномасштабного вторгнення, компанія заявила про намір продовжувати роботу в РФ.

 Knauf також бере участь у будівельних виставках у РФ, а також організувала власний фестиваль будівельних технологій російського виробництва.

 "Фахівці з Knauf продовжують будувати міста країні-агресору. Це особливо цинічно контрастує з тисячами зруйнованих житлових будинків в Україні армією агресора, що фінансується зокрема з податків Knauf", - зазначає НАЗК.





Просмотров: 184
Другие новости