Компании

все компании

Ільхам Алієв заявив, що готовий до "справедливого миру" з Вірменією

20 листопада 2023 року, 17:58
Азербайджан понад два місяці чекає відповіді від Вірменії на коментарі офіційного Баку до пропозиції щодо мирного договору, заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

"Ми чекаємо від Вірменії відповіді на наші коментарі до пропозиції. Кілька разів ми обмінювалися пропозиціями щодо проєкту мирного договору, але тепер ми чекаємо понад два місяці, з 11 вересня, щоб уряд Вірменії відповів нам. Хочемо дізнатися їхню думку щодо цих коментарів. Але відповіді ми так і не отримали", - зазначив Алієв у понеділок у заяві для преси.

Глава азербайджанської держави наголосив, що причина в тому, що Вірменія "отримує погані поради", зокрема, з Франції.

"Франція відіграє дуже деструктивну роль на Південному Кавказі. Фактично Вірменія стала маріонеткою французького уряду, і це може стати серйозною загрозою регіональній стабільності", - зазначив Алієв.

Він знову підтвердив, що Азербайджану "не потрібна ніяка війна". "Ми воювали на своїй території, відновили справедливість і міжнародне право. Але уряд і політичний істеблішмент Вірменії думають про реванш. І неправильні послання французького уряду фактично створюють у вірменського уряду, а можливо, і у вірменської громадської думки ілюзії", що вони можуть почати військову агресію проти Азербайджану, сказав президент.

Він підкреслив, що Азербайджан готовий до миру. "Ми готові до миру, але до миру справедливого, заснованого на визнанні територіальної цілісності та суверенітету обох країн. Миру, заснованому на здоровому глузді та історичній справедливості", - зазначив Алієв. 

Раніше аналітичний центр "Experts club" проаналізував політико-економічну ситуацію на Кавказі. Більш детально про перспективи розвитку Закавказзя після завершення карабаського конфлікту Ви можете дізнатися з відео на каналі Experts club за посиланням: https://youtu.be/reyUMjFBFhU




Просмотров: 209
Другие новости