Компании

все компании

"Метінвест" передав прикордонникам партію авто і БПЛА на 12 млн грн

19 листопада 2023 року, 16:40
Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова передала бійцям Державної прикордонної служби України чергову партію авто і БПЛА на близько 12 млн грн.

Згідно з прес-релізом у п'ятницю, щоб підтримати прикордонників України в боротьбі з ворогом "Метінвест" передав чергову партію допомоги.

При цьому уточнюється, що до чергової партії допомоги військовим увійшли десять мікроавтобусів Volkswagen і БПЛА - п'ять комплексів "Валькірія", кожен з яких складається з двох літаків, і п'ять квадрокоптерів Mavic 3Т з тепловізором.

"Валькірія" - це комплекс, який зараз посилено використовується підрозділами Держприкордонслужби як у денний, так і в нічний час, щоб здійснювати розвідку і коригування підрозділів. Завдяки своїм технічним характеристикам БПЛА дають можливість працювати на ділянках, захищених радіоелектронними засобами противника, і наводити нашу артилерію та штурмові підрозділи", - пояснив представник адміністрації Держприкордонслужби Дмитро Петренко, якого цитує пресслужба.

Щодо автомобілів, "Метінвесту" вдалося знайти їх у Німеччині - після купівлі вони пройшли додаткове ТО, було замінено всі рідини та необхідні запчастини.

"На сьогоднішній день ми передали прикордонникам вже понад 50 повнопривідних бусів, що застосовуються для патрулювання великих ділянок кордону. "Валькірій" це теж четверта партія: загалом ми передали вже приблизно 60 одиниць. Кожен такий БПЛА може контролювати 100 км, тож можна сказати, що цими "пташками" прикордонники закривають майже всі наші кордони. Також "Валькірії" від "Метінвесту" використовуються на гарячих напрямках - зокрема, в Бахмуті", - зазначив керівник проєктного офісу генерального директора "Метінвесту" Олександр Водоввіз,

Загалом від початку повномасштабної війни "Метінвест" спрямував на підтримку України та українців 4,2 млрд грн. З цієї суми понад 2 млрд грн - допомога бійцям у рамках мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова. Компанія передала 150 000 бронежилетів, 25 000 касок і шоломів, 80 000 протитанкових їжаків, 31 500 турнікетів, 1 500 дронів, 2 000 тепловізорів, 500 автомобілів і 300 спеціальних мобільних телефонів.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 239
Другие новости