Компании

все компании

Долар США стабільний до євро, єни та фунта

17 листопада 2023 року, 12:08
Долар США стабільний до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,04%, ширший WSJ Dollar Index - 0,01%.

Значення DXY з початку цього тижня знизилося більш ніж на 1% на тлі сигналів ослаблення інфляційного тиску в США, що підвищили надії інвесторів на те, що Федеральна резервна система (ФРС) завершила цикл посилення грошово-кредитної політики, зазначає Trading Economics.

Трейдери впевнені, що американський ЦБ збереже базову процентну ставку на поточному рівні (5,25-5,5% річних) за підсумками грудневого засідання і фокусуються на тому, коли Федрезерв почне зниження ставки.

Статдані, опубліковані в четвер, підтвердили, що економіка США послаблюється в умовах обмежувальної політики ФРС.

Кількість нових заявок на допомогу з безробіття в Штатах минулого тижня збільшилася на 13% - до максимальних майже за три місяці 231 тис., повідомило Мінпраці США.

Дані Федрезерву показали найістотніше за 4 місяці зниження промвиробництва в країні в жовтні - на 0,6%.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда Лоретта Местер, однак, вважає, що інвесторам рано міркувати про перспективи зниження ставки ФРС. Керівництво американського ЦБ поки що не обговорює пом'якшення грошово-кредитної політики, заявила Местер в інтерв'ю CNBC у четвер.

"Йдеться не про зниження ставки, а про те, як довго зберігати обмежувальну політику і, можливо, рухатися вище, якщо враховувати те, що відбувається в економіці", - зазначила Местер.

Увагу трейдерів у п'ятницю спрямовано на остаточні дані щодо динаміки споживчих цін у єврозоні, які буде опубліковано о 12:00 кв. Попередні дані засвідчили сповільнення інфляції в регіоні в жовтні до мінімальних із липня 2021 року 2,9% у річному виразі, й опитані Trading Economics експерти не очікують на їхній перегляд.

Пара євро/долар за даними на 7:50 кв у п'ятницю торгується на рівні $1,0850 порівняно з $1,0853 на закриття попередньої сесії. Курс фунта до долара становить $1,2412 проти $1,2413 напередодні.

Курс долара до ієни становить 150,64 ієни порівняно з 150,73 ієни на закриття попередньої сесії.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,2442 юаня порівняно з 7,2420 юаня напередодні.




Просмотров: 136
Другие новости