Компании

все компании

Citigroup виплатить $25,9 млн у вигляді штрафів і компенсацій

9 листопада 2023 року, 11:40
Американському банку Citigroup Inc. доведеться виплатити $25,9 млн у вигляді штрафів і компенсацій у зв'язку з дискримінацією американців вірменського походження під час видачі кредитних карт.

Як ідеться в повідомленні Бюро із захисту прав споживачів у фінансовій сфері (CFPB), у період із 2015 до 2021 рр. Citi відмовляв у видачі кредитних карток. Citi відмовляв у видачі кредитних карт заявникам, яких співробітники банку ідентифікували як американських вірмен, ґрунтуючись на їхніх прізвищах.

"CFPB виявив, що Citi навмисно дискримінував заявників вірменського походження, ґрунтуючись, головним чином, на вимові їхніх прізвищ, - заявив директор відомства Рохіт Чопра. - Банк стереотипно представляв вірмен як схильних до злочинів і шахрайства. Насправді Citi незаконно фабрикував документи, щоб приховати дискримінацію".

Керівники Citi вимагали від співробітників не обговорювати ці практики в письмовій формі або в записуваних телефонних розмовах, зазначається в повідомленні CFPB.

"Співробітники Citi брехали щодо підстав відмови у видачі карт заявникам, вказуючи фіктивні причини", - заявив регулятор.

Відповідно до розпорядження CFPB, Citi доведеться спрямувати $1,4 млн на відшкодування збитків постраждалим від дискримінації громадянам і заплатити штраф у $24,5 млн.

Йдеться про підрозділи Citi в районі міста Глендейл (Каліфорнія), де проживає близько 15% усіх американців вірменського походження.




Просмотров: 165
Другие новости