Компании

все компании

"Метінвест" у співпраці з United 24 відкрив протимінний Центр

7 листопада 2023 року, 16:44
Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова у співпраці з державною фандрейзинговою платформою United 24 відкрив Центр протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту в Чернігівській області.

Згідно з прес-релізом, Центр відкрився 3 листопада, партнером будівництва центру виступила група "Метінвест".

При цьому наголошується, що одним із головних завдань Центру протимінної діяльності стане професійна підготовка саперів. У планах - навчити понад 3000 фахівців, які займатимуться гуманітарним розмінуванням масово забруднених вибухонебезпечними предметами територій після проведення бойових дій. За фінансової підтримки "Метінвесту" зведено капітальну адміністративну будівлю центру. Загальна сума інвестицій компанії в будівництво склала 9,5 млн грн.

Крім того, Центр протимінної діяльності - новий формат відповіді на виклик масового забруднення мінами під час війни. Унаслідок бойових дій Україна стала найбільш замінованою країною у світі, тож питання сертифікації, навчання та підготовки саперів і спеціалістів із розмінування потребує негайного вирішення. Площа забрудненої мінами деокупованої території зараз становить близько 45 000 кв. км, а в разі повної деокупації території України вона збільшиться ще приблизно на 190 000 кв. км.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков констатував, що розмінування території України після війни - один із найбільших викликів, з яким зіткнеться суспільство.

"Тисячі будинків, садиб, полів, підприємств, як наша "Азовсталь", несуть у собі ці сліди війни, які нагадуватимуть про бойові дії ще багато років після їх закінчення. Ми не повинні залишати це "надбання" нашим дітям чи онукам, щоб через 50 років вони випадково натикалися на небезпечні знахідки. Тож інвестиції у відкриття Центру протимінної діяльності на Чернігівщині - ще один крок групи та її акціонера у великому проєкті зі сприяння розмінуванню України, в рамках якого ми вже виробляємо протимінні трали для танків. Упевнений, що системні підходи до питання протимінної діяльності мають бути запроваджені по всій Україні", - наголосив гендиректор, якого цитує пресслужба.

Згідно з прес-релізом, Центр протимінної діяльності здійснюватиме планування, практичну організацію та координацію заходів протимінної діяльності, інформуватиме населення щодо ризиків, пов'язаних із мінами та вибухонебезпечними залишками війни, а також проводитиме навчання та сертифікацію операторів протимінної діяльності.

"Два роки тому було закладено капсулу у фундамент офісної будівлі, яку ми сьогодні вже бачимо в сучасному стилі завдяки партнерам Державної служби транспорту - United 24 та групою "Метінвест". Центр створено для планування, практичної організації та координації заходів протимінної діяльності. Сьогодні центр проводить сертифікацію операторів протимінної діяльності, займається інспектуванням якості розмінованих ділянок, управлінням інформацією та науковим забезпеченням протимінної діяльності. Також ми інформуємо населення про ризики, пов'язані з вибухонебезпечними предметами", - пояснив начальник Центру протимінної діяльності полковник Євген Бірюков,

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 237
Другие новости