Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта, зміцнюється до ієни

6 листопада 2023 року, 12:17
Долар США стабільний до євро і фунта стерлінгів на торгах у понеділок, слабо зміцнюється в парі з ієною.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,01%, ширший WSJ Dollar Index - втрачає 0,07%.

У п'ятницю DXY впав на 1% на тлі статданих, що показали охолодження ринку праці США. Опублікована статистика була сприйнята трейдерами як сигнал того, що Федеральна резервна система (ФРС) завершила цикл посилення грошово-кредитної політики. Прибутковість 10-річних US Treasuries знизилася в п'ятницю до мінімальних за місяць 4,48% річних.

Згідно з даними міністерства праці США, кількість робочих місць в американській економіці в жовтні збільшилася на 150 тис. Темпи зростання сповільнилися порівняно з 297 тис. у вересні, а безробіття піднялося до 3,9% з 3,8% місяцем раніше. Дані Мінпраці також показали уповільнення темпів підвищення зарплат у США.

"Хороша новина тут у тому, що охолодження ринку праці, ймовірно, утримуватиме Федрезерв від подальшого посилення політики", - зазначає головний інвестиційний директор Commonwealth Financial Network Бред Макміллан, слова якого наводить Market Watch.

"Одним із ключових чинників, що викликали побоювання у ФРС, був перегрів економіки, а дані з ринку праці дають змогу припустити, що ця проблема зійшла нанівець", - каже експерт.

Підтвердженням охолодження американської економіки також став звіт Інституту управління поставками (ISM), опублікований у п'ятницю. Згідно з даними ISM, індекс ділової активності у сфері послуг США (ISM Services) у жовтні впав до мінімальних за п'ять місяців 51,8 пункту порівняно з 53,6 пункту місяцем раніше.

Пара євро/долар за даними на 8:00 кв торгувалася на рівні $1,0737 порівняно з $1,0732 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2377 порівняно з $1,2381 на закриття попередньої сесії.

Вартість долара в парі з ієною піднялася під час торгів до 149,54 ієни порівняно з 149,39 ієни на закриття попередньої сесії.

Опублікований у понеділок протокол засідання Банку Японії, що відбулося минулого тижня, засвідчив, що керівництво ЦБ вважає за необхідне зберігати м'яку грошово-кредитну політику, оскільки мети стійкої та стабільної інфляції ще не досягнуто.

Однак глава японського ЦБ Кадзуо Уеда заявив під час зустрічі з представниками бізнесу, що інфляція в країні навряд чи повернеться до доковідних рівнів у 0-1%.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,2818 юаня порівняно з 7,3011 юаня напередодні.




Просмотров: 164
Другие новости