Компании

все компании

Французька страхова компанія AXA скорочує ризики з перестрахування майна

3 листопада 2023 року, 18:30
Французька страхова компанія AXA за 9 місяців 2023 року одержала валових підписаних премій (GWP) та інших доходів на суму 41,8 млрд євро у своєму бізнесі зі страхування майна і нещасних випадків (P&C), що на 7% більше за аналогічний період роком раніше, повідомляє сайт Reinsurance News.

Також зазначаючи, що премії за комерційними лініями зросли на 9% до 25,8 млрд євро за дев'ять місяців, що було зумовлено зростанням AXA XL Insurance на 6%, особливо зі страхування нерухомості та спеціалізованих ліній. Що певною мірою компенсувалося складними ціновими умовами в професійних лініях у Північній Америці та розумною андеррайтинговою позицією щодо міжнародних втрат.

Зростання бізнесу в Європі склало 8% на тлі сприятливого цінового ефекту і збільшення обсягів, а в Азії, Африці та країнах Європи, Близького Сходу і Латинської Америки премії комерційних ліній зросли на 31% у річному обчисленні, в основному за рахунок Туреччини.

За особистими статтями премії зросли на 5% до 13,9 млн євро за рахунок автомобільних і немоторних страхових внесків.

Однак у AXA XL Reinsurance премії впали на 3% у річному обчисленні за 9 місяців 2023 року до 2,1 млрд євро. При цьому компанія зазначає, що це зниження частково компенсувалося вигідними цінами. Крім того, зросли премії за нещасними випадками і страховими випадками, в основному через сприятливий ціновий ефект.

AXA підкреслює підвищений рівень стихійних лих у третьому кварталі 2023 року. Незважаючи на це, страховик заявляє, що він все ще перебуває на шляху до того, щоб укластися у свій бюджет в 4 пункти комбінованого коефіцієнта за рік. Французька страхова компанія також є однією з перших, хто представив оцінку наслідків урагану Отіс, надавши цифру збитків близько 200 мільйонів євро до сплати податків і за вирахуванням перестрахування.

У сегменті L&H страхова компанія отримала GWP та інші доходи в розмірі 35,7 млрд євро за 9 місяців 2023 року, що на 2% менше, ніж минулого року. У реальному житті премії залишалися стабільними завдяки вищим продажам ощадних продуктів G/A з невеликим капіталом і зростанню захисту, що компенсувалося зниженням премій в Unit-Linked і зниженням продажів традиційних продуктів G/A.

У сфері охорони здоров'я страхові премії впали на 7% після непродовження двох великих застарілих міжнародних контрактів Групи у Франції. Без урахування цього страхові внески зросли на 7%.

У L&H NBV впав на 4% до 1,7 млрд євро, оскільки маржа зросла на 0,2 пункта до 5,1% на тлі сприятливих ринкових умов, що дещо компенсувалося впливом змін допущень.

Що стосується бізнесу AXA з управління активами, то активи під управлінням (AUM) зросли на 1% до 842 мільйонів євро, хоча середній розмір AUM впав на 5% до 736 мільйонів євро, що було викликано несприятливими ринковими ефектами.




Просмотров: 292
Другие новости