Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки в понеділок

30 жовтня 2023 року, 13:59
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки в понеділок, трейдери чекають засідань Банку Японії та Федеральної резервної системи (ФРС).

На цей тиждень також запланована публікація китайських індексів менеджерів із закупівель (PMI) як у промисловому секторі, так і у сфері послуг. Трейдери розраховують, що ці дані підтвердять тенденцію до стабілізації економіки КНР, зазначає Trading Economics.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite додає 0,1% на торгах у понеділок, гонконгський Hang Seng - 0,4%.

Лідерами зниження в Китаї є акції нафтових компаній і банків. Вартість паперів PetroChina опустилася на 4,3%, China Petroleum & Chemical Corp. (Sinopec) - на 3,7%. Акції Bank of Communications подешевшали на 4,1%, ICBC - на 2,1%.

Водночас котирування паперів Zijin Mining і Air China підвищилися на 3,8% і 2,6%.

У Гонконзі дешевшають акції забудовника China Evergrande (-3%), ENN Energy (-4,5%), China Merchants Bank (-4,6%).

Японський Nikkei 225 опустився на 1,1% під час торгів. Банк Японії проводить чергове дводенне засідання 30-31 жовтня, і трейдери чекають від нього сигналів щодо планів нормалізації грошово-кредитної політики.

Акції Toyota Motor втрачають у ціні 2,5%, незважаючи на дані про рекордні обсяги продажів і виробництва японського виробника в першому фінансовому півріччі (квітень-вересень).

Вартість паперів Sumitomo Mitsui знизилася на 2,6%, Takeda Pharmaceutical - на 1,9%, Mitsubishi Corp. - на 1,6%, SoftBank Group - на 0,5%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi додає 0,1%, австралійський індекс S&P/ASX 200 опустився на 0,8%.

Акції австралійських фінкомпаній Commonwealth Bank, ANZ Group і Westpac Banking подешевшали на 1,6%, 1,2% і 1%, нафтокомпаній Woodside Energy і Santos - на 2,5% і 2%.




Просмотров: 205
Другие новости