Компании

все компании

ПриватБанк і John Deere підписали перший лізинговий контракт з агрокомпанією "Ставрівський"

29 жовтня 2023 року, 19:51
Агропідприємство "Ставрівський" (Одеська обл.) отримає в лізинг комбайн John Deere S780 вартістю 15 млн грн під 2,2% річних на п'ять років, це перша затверджена ПриватБанком (Київ) лізингова угода в рамках спільної програми пільгового придбання сільгосптехніки John Deere у кредит або лізинг, повідомила прес-служба ПриватБанку в п'ятницю.

"ПриватБанк планує стати головним партнером John Deere в Україні", - заявив член правління Привату з питань малого та середнього бізнесу (МСБ) Євген Заіграєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він зазначив, що фінустанова завжди активно співпрацювала з дилерами техніки John Deere.

"Після відновлення фінансування з початку війни, а саме з червня 2022 року, ми вже профінансували техніки John Deere на суму понад 1 млрд грн", - зазначив Заіграєв.

Він вважає, що нещодавнє підписання партнерської програми з американським виробником сільськогосподарської техніки має подвоїти поточні результати держбанку за цим брендом.

Зазначається, що рішення щодо лізингу було ухвалено за спрощеною процедурою з мінімальним пакетом документів.

Згідно з інформацією на сайті John Deere, наразі її партнерами з кредитного та лізингового співробітництва в Україні виступають Райффайзен банк, ПроКредитбанк, Креді Агріколь Банк, державний Ощадбанк і ОТП Лізинг.

Раніше Ощадбанк, який наприкінці липня підписав з John Deere Financial угоду про партнерство, повідомив про намір збільшити свою частку в продажах у кредит сільгосптехніки цієї компанії до 50% у наступному маркетинговому році.

Як повідомлялося, Приват і Deere&Company, представленої John Deere Financial, підписали угоду про співпрацю та запуск партнерської програми з фінансування придбання сільгосптехніки в кредит і лізинг.

Партнерська програма між ПриватБанком та John Deere передбачає пільгові умови фінансування з відсотковими ставками від 0,01% річних у гривні та авансовим платежем від 20%. Максимальний термін фінансування - до п'яти років. Також програма передбачає пріоритетний розгляд заявок і швидкі рішення з мінімальним пакетом документів.

За даними Нацбанку України, на 1 вересня 2023 року ПриватБанк за розміром активів посідав 1 місце (782,31 млрд грн) серед 64 банків, що діяли в країні, і друге - за кількістю відділень на території країни (1131).

Як свідчать дані YouControl, сільськогосподарський виробничий кооператив (СВК) "Ставрівський" засновано 2000 року зі статутним капіталом 34,46 млн грн. Серед кінцевих бенефіціарів агропідприємства значаться Віталій Аріков і Василь Братинов із рівними частками в 50%.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 234
Другие новости