Компании

все компании

Найбільший український мобільний оператор "Київстар" доведе покриття LTE до 2026 року до 98%

26 жовтня 2023 року, 15:03
Найбільший український мобільний оператор "Київстар" зосередиться на розвитку технології LTE. (Long Term Evolution - бездротова мережа з підвищеними вимогами і пропускною спроможністю від 10 Мбіт/с), до 2026 року рівень покриття в Україні буде доведено до 98%.

"Наша мета - досягнення покриття по населенню по LTE 98% до 2026 року. Зараз по-різному, залежно від регіону. Але, наприклад, у Київській області це 97%, а на трасі Київ-Чоп 95%", - повідомив президент "Київстару" Олександр Комаров журналістам.

Він уточнив, що підвищення покриття навіть на 1% вимагає величезних зусиль і будівництва сотень нових сайтів (майданчиків), зокрема й greenfield (з нуля, - ІФ-У).

"Київстар" реалізовує проєкт "LTE everywhere" в Україні, зокрема й за кошти інвестицій $600 млн від материнської компанії VEON, уточнив Комаров.

"Ми вважаємо, що це буде ключова технологія на найближчі 5-7 років. Вона буде передавати найбільшу кількість інтернету або даних наших споживачів. Тому ми реалізовуємо зараз цей проект, і основний його фокус - це покриття", - уточнив президент "Київстару".

За його словами, у фокусі уваги "Київстару" - три ключові напрямки: розвиток мережі, розвиток технологій, поліпшення якості зв'язку. Зокрема, "Київстар" розвиває технологію PON (сучасна технологія високошвидкісного передавання даних оптоволоконними лініями зв'язку, що передбачає підключення всіх абонентських пристроїв через один оптичний кабель і дає можливість одночасно користуватися кількома телекомунікаційними послугами: інтернетом, телебаченням і телефоном, - ІФ-У).

Комаров зазначив, що оскільки нові технології вимагають збільшення кількості сайтів, завдяки будівництву їхня кількість уже досягла довоєнного рівня.

"Як я говорив, ми дійсно будуємо в рази більше, ніж наші конкуренти - більше і швидше. Я вам скажу так: незважаючи на втрату 7% мережі (через повномасштабне вторгнення РФ - ІФ-У) ми на сьогоднішній день обслуговуємо таку саму кількість сайтів, як було до війни. Ту частину, яку ми втратили, ми вже повністю відновили", - сказав Комаров.

"Київстар" - найбільший український оператор електронних комунікацій, який станом на вересень обслуговував 24 млн абонентів мобільного зв'язку і понад 1,1 млн абонентів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, зокрема 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ.

Акціонер "Київстар" - міжнародна група VEON, акції якої котируються на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).




Просмотров: 235
Другие новости