Компании

все компании

Курс біткойна піднявся вище $35 тис

25 жовтня 2023 року, 12:12
Курс біткойна піднявся у вівторок вище за позначку в $35 тис. вперше з травня минулого року.

За даними на 18:15 кв. він додає 9% і становить $34,362 тис. Під час сесії курс досягав позначки в $35,142 тис.

Підйому вартості біткойна сприяють зростаючі очікування інвесторів, що США незабаром схвалять створення біржових індексних фондів (ETF) для прямих інвестицій у криптовалюти, пише Market Watch.

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США в минулому неодноразово відхиляла заявки інвесткомпаній на запуск подібних ETF, аргументуючи це високими ризиками маніпулювання ринковими цінами. Однак експерти криптовалютної галузі вважають, що ситуація незабаром зміниться.

У понеділок апеляційний суд США ухвалив, що його серпневе рішення, яким він скасував запроваджену раніше SEC заборону на перетворення криптовалютного трасту Grayscale Investments на спотовий біткойн-ETF, має набути чинності.

Експерти зазначають, що поява на ринку подібних продуктів сприятиме більш масштабному впровадженню біткойна.

Якщо біткойнові ETF будуть схвалені, ми можемо побачити "історичний стрибок вартості криптовалюти" і перехід ринку до бичачого тренду, зазначає головний виконавчий директор і співзасновник Lolli Алекс Адельман.
Серед компаній, готових пропонувати подібні продукти, - BlackRock Inc., а також Fidelity Investments.

Цей інструмент "дасть інституційним і роздрібним інвесторам нові способи нарощувати вкладення в біткойни в рамках чинних регулюючих норм", каже Адельман.

Котирування акцій криптовалютних компаній Coinbase Global Inc., MicroStrategy Inc., Riot Platforms Inc. і Marathon Digital Holdings Inc. додають у ціні 13%, 14,8%, 14,5% і 17,5% відповідно.

теги: ETF, біткойн



Просмотров: 169
Другие новости