Компании

все компании

Конкуренція між українською та російською соняшниковою олією у світі буде дуже високою - аналітики

24 жовтня 2023 року, 12:18
Конкуренція між українською та російською соняшниковою олією у світі буде дуже високою - аналітики Конкуренція між українською та російською соняшниковою олією на світовому ринку в 2023/24 МР буде дуже високою, особливо на ринках Індії, Китаю, країн Азії та Африки, повідомила керівник відділу аграрних ринків у Чорноморському регіоні аналітичного агентства "АПК-Інформ" Вікторія Блажко на XXI Міжнародній конференції Fat&Oil Industry-2023. 

 За її інформацією, Україна залишається найбільшим у світі експортером соняшникової олії, незважаючи на порушення логістичних ланцюжків. Однак частка України у світовому експорті скорочується через збільшення експорту соняшникової олії з Росії. "Тиск РФ підвищується... Російська продукція чинить тиск за рахунок поліпшення якості, ціни та збільшення обсягів виробництва соняшнику", - пояснила експертка. 

 Вона підкреслила, що головним "полем битви" в цьому протистоянні є Індія і Китай, інші країни Азії та Африки. "Росія стає головним постачальником соняшникової олії до Китаю... Китайці зацікавлені в українській олії, але вони будуть її купувати тільки з українських портів, саме відвантажених з портів. Що стосується Індії - українська продукція зберігає свою частку ринку, але тиск з боку Росії посилюється", - підкреслила Вікторія Блажко.

 Вона також звернула увагу на важливу для ринку новину про заборону на імпорт рослинних олій Іраном з 23 жовтня. Іран є великим покупцем російської соняшникової олії. Вся продукція, що відвантажується в цю країну, опиниться на світовому ринку і чинитиме додатковий тиск на експорт продукції з України.




Просмотров: 351
Другие новости