Компании

все компании

Ferrexpo призначило нового незалежного директора

23 жовтня 2023 року, 13:20
Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні призначила незалежним невиконавчим директором до ради директорів компанії Стюарта Брауна (Stuart Brown), який раніше працював, зокрема, в De Beers. 

 Як повідомляється в інформації компанії в понеділок, Браун вступив на посаду з 22 жовтня. Ferrexpo також повідомляє, що Грем Дакомб (Graeme Dacomb), який був членом ради директорів з травня 2020 року, піде з ради наприкінці поточного року. І уточнюється, що Дакомб наразі є головою аудиторського комітету, і цю посаду Браун обійме з 1 січня 2024 року, що забезпечить необхідний час для впорядкованої передачі функцій. 

Браун також призначається членом аудиторського комітету з моменту його призначення до ради директорів. У прес-релізі констатується, що Браун - досвідчений керівник гірничодобувної галузі з великим досвідом роботи на рівні ради директорів. 

Раніше обіймав посади фіндиректора і гендиректора в De Beers та її різних дочірніх компаніях. Зовсім недавно - посаду президента і гендиректора Mountain Region Diamonds Inc., акції якої котируються на фондовій біржі Торонто, а також гендиректора Firestone Diamonds Plc, раніше зареєстрованої на AIM Лондонської фондової біржі. Повідомляється також, що після призначення Брауна кількість незалежних директорів збільшиться до п'яти, двоє з яких - жінки. 

Після виходу Дакомба у відставку наприкінці цього року кількість незалежних директорів скоротиться до чотирьох. Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні. Ferrеxpo належить 100%-ва частка ТОВ "Єристівський ГЗК", 99,9%-ва - ТОВ "Біланівський ГЗК" і 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".




Просмотров: 189
Другие новости