Компании

все компании

Україна запустила відпуск наркотичних ліків тільки за електронним рецептом

13 жовтня 2023 року, 16:05
Україна з 13 жовтня запустила відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів виключно за електронним рецептом замість рецептурних бланків, нагадує Міністерство охорони здоров'я.

"Для вдосконалення контролю за дотриманням правил обігу, виписки та рецептурного відпуску наркотичних лікарських засобів, відпуск яких раніше здійснювався на підставі рецептурного бланка №3, відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів в аптеці здійснюватиметься виключно на підставі електронного рецепта", - нагадує відомство.

МОЗ уточнює, що винятки для призначення наркотичних (психотропних) лікарських засобів за паперовим рецептом діятимуть тільки для наркотичних лікарських засобів, що виготовляються в аптеці, а також у разі виникнення технічного збою в роботі центральної бази даних системи, що унеможливлює виписування електронних рецептів.

Крім того, паперовий рецепт використовуватиметься в разі призначення таких препаратів на тимчасово окупованих територіях і територіях активних бойових дій.

Призначення лікарем наркотичних (психотропних) лікарських засобів, часткова або повна вартість яких відшкодовується в рамках місцевих програм бюджетів, здійснюватиметься також виключно за електронним рецептом.

"Ухвалені зміни покликані запобігти неконтрольованому обігу наркотичних і психотропних препаратів та покращити пацієнтам доступ до препаратів знеболення з використанням цифрових інструментів", - зазначає МОЗ.




Просмотров: 249
Другие новости