Компании

все компании

Акціонери Newcrest і Newmont схвалили злиття

13 жовтня 2023 року, 16:23
Акціонери австралійської Newcrest на зборах у п'ятницю схвалили злиття з найбільшим світовим золотошукачем Newmont, повідомила компанія. У середу угоду схвалили акціонери самого Newmont.

За умовами угоди, акціонери Newcrest мають отримати 0,4 акції Newmont за один свій папір, а також спеціальні дивіденди в розмірі $1,1 на акцію. Станом на травень, коли компанії погодили умови угоди, Newcrest була оцінена для неї в 26,2 млрд австралійських доларів, або $17,5 млрд. Зараз, з урахуванням падіння котирувань Newmont, сума угоди близько $15 млрд, що все ж таки робить її найбільшою в секторі.

Для закриття угоди ще необхідно отримати дозвіл Федерального суду Австралії, слухання призначено на 17 жовтня. Якщо суд схвалить угоду, Newcrest планує виплатити спецдивіденди 27 жовтня. Торги акціями Newcrest на біржах Австралії, Канади та Папуа-Нової Гвінеї припиняться 26 жовтня. Акції на користь акціонерів Newcrest Newmont випустить на початку листопада. Раніше Newcrest повідомляла, що чекає закриття угоди до кінця року.

У 2019 році корпорація Newmont купила золотошукача Goldcorp, об'єднана компанія стала найбільшою у світі з виробництва золота. Активи групи розташовані в Північній Америці, Південній Америці, Австралії та Африці.

Newcrest входить до топ-10 найбільших золотошукачів світу. Компанія володіє рудниками в Австралії, Папуа-Новій Гвінеї, Канаді.




Просмотров: 256
Другие новости