Компании

все компании

Акціонери Bunge схвалили придбання Viterra Limited

13 жовтня 2023 року, 08:31
Акціонери провідного світового зернотрейдера Bunge Limited схвалили випуск 65 млн 611, 831 тис. простих акцій компанії номінальною вартістю $0,01 за кожну і придбання великого оператора цього ринку Viterra Limited.

Вони також проголосували за редоместикацію, яка змінить місце реєстрації та місцезнаходження материнської компанії - Bunge Group - з Бермудських островів до Швейцарії, повідомляється на її сайті.

"Наша команда (...) планує успішну інтеграцію. Ми прагнемо до створення інноваційної глобальної агробізнес-компанії, яка зможе задовольнити вимоги дедалі складніших ринків і краще обслуговувати фермерів і кінцевих споживачів", - сказав генеральний директор Bunge Group Грег Гекман, слова якого наведено в повідомленні.

Очікується, що злиття завершиться в середині 2024 року за умови виконання стандартних умов закриття, включно з отриманням дозволів регуляторів.

Як повідомлялося, два найбільші світові зернотрейдери Bunge і Viterra в червні поточного року заявили про проведення злиття в рамках угоди вартістю $8,2 млрд, яку буде оплачено акціями та грошовими коштами.

Згідно з умовами угоди, акціонери Viterra отримають близько 65,6 млн акцій Bunge на загальну суму близько $6,2 млрд і приблизно $2 млрд грошовими коштами. Тобто частка акцій і грошових виплат становитимуть приблизно 75% і 25% відповідно.

У рамках угоди Bunge візьме на себе боргові зобов'язання Viterra на суму $9,8 млрд.

Після завершення угоди акціонерам Viterra належатиме 30% об'єднаної компанії і 33% після закінчення buyback.

Очолить нову компанію, яка збереже назву Bunge, нинішній головний виконавчий директор Bunge Грег Хекман. Девід Маттіске, який є CEO Viterra, стане одним із головних операційних директорів.

У рамках угоди Glencore отримає акції Bunge на суму близько $3,1 млрд і $1 млрд грошовими коштами за свою 50%-ву частку в Viterra.

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global слідом за оголошенням про угоду поліпшило кредитний рейтинг Bunge до "BBB+" з "BBB".




Просмотров: 253
Другие новости