Компании

все компании

Ціни на нафту опускаються в четвер на даних API

12 жовтня 2023 року, 11:31
Ціни на нафту опускаються в четвер на даних Американського інституту нафти (API), що показали впевнене зростання запасів у США.

Згідно з оцінками API, резерви нафти в Штатах за тиждень, що завершився 6 жовтня, підскочили на 12,94 млн барелів - максимально з початку січня.

Офіційну доповідь міністерства енергетики США про запаси енергоносіїв у країні буде оприлюднено в четвер о 18:00 кв. м.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:15 кв становить $85,6 за барель, що на $0,22 (0,26%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії. У середу ціна цих контрактів опустилася на $1,83 (2,1%), до $85,82 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $0,32 (0,38%), до $83,17 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів знизилася на $2,48 (2,9%), до $83,49 за барель.

У центрі уваги трейдерів залишається ситуація на Близькому Сході. Ізраїль не є великим виробником нафти, проте інвестори побоюються розростання конфлікту в регіоні з огляду на повідомлення ЗМІ про те, що дії ХАМАС проти Ізраїлю були сплановані за сприяння Ірану.

"Наразі ризики для нафтового ринку є низькими, - говорить головний аналітик із сировинного сектору Schneider Electric Брайан Суон. - Однак є невелика ймовірність зростання цін, оскільки США уважно оцінюють зв'язок Ірану з ХАМАС".

"Якщо Вашингтон вирішить більш жорстко обмежити експорт нафти з Ірану, це може змінити ситуацію на ринку", - наводить слова Суона Market Watch.

теги: API, нафта



Просмотров: 231
Другие новости