Компании

все компании

Volvo, Renault і CMA CGM створять СП для виробництва електрофургонів

8 жовтня 2023 року, 11:29
Автовиробники Volvo Group і Renault Group, а також французький логістичний оператор CMA CGM планують створити спільне підприємство (СП) для випуску фургонів з електричним двигуном, повідомляє MarketWatch.

Шведський і французький автоконцерни інвестують у СП по 300 млн євро ($316,5 млн) протягом наступних трьох років і отримають по 50% акцій майбутнього підприємства.

CMA CGM, зі свого боку, має намір вкласти в проект 120 млн євро.

У найближчій перспективі Volvo і Renault продовжать пошук партнерів і джерел інвестицій для реалізації намічених планів.

За умови схвалення угоди регуляторами сторони заснують СП вже на початку 2024 року, а запуск виробництва відбудеться в 2026 році.

Модельний ряд буде представлений електрофургонами в різному кузовному виконанні, оснащеними новітнім програмним забезпеченням (ПЗ), що дає змогу відстежувати доставку вантажів і оцінювати економічну ефективність перевезень. Використання цього ПЗ дасть змогу компаніям-операторам скоротити профільні витрати на 30%, зазначають учасники угоди.

"Ми спостерігаємо зростаючий попит на чистий, ефективний і безпечний міський транспорт. Партнерство та співпраця є ключовими факторами для задоволення цього попиту", - заявив генеральний директор Volvo Мартін Лундстедт.

Нова компанія отримає власний фірмовий стиль і базуватиметься у Франції.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 291
Другие новости