Компании

все компании

Греція запропонувала використовувати порти Егейського моря для транспортування українського зерна

7 жовтня 2023 року, 11:35
Греція пропонує використовувати свої порти в Егейському морі як коридор для експорту українського зерна, пише грецьке видання Kathimerini.

Згідно з повідомленням, уряд Греції вже обговорював свої пропозиції з партнерами в ЄС про транспортування українського зерна через порти Салоніки та Александропулос. Зерно можна було б везти в порти залізницею через Румунію і Болгарію, а надалі вантажити його на грецькі комерційні судна.

Проблемою в цьому плані залишається обмежена пропускна спроможність залізничної мережі на півночі Греції, яка розташована на кордоні з Болгарією і Туреччиною і уникла руйнувань під час нещодавньої повені.

"Зелене світло" для українського експорту через Грецію водночас могло б стати поштовхом для розбудови та модернізації залізничних колій на півночі Греції, зокрема, на лінії від Александропулоса до Орменіо - станції на кордоні з Болгарією.

Міністр закордонних справ Греції Джордж Герапетрітіс під час візиту до Києва поінформував колег з ЄС, що Греція готова зробити свій внесок у вирішення проблеми, і зосередився на "величезних наслідках" краху угоди з Росією, особливо для країн Глобального Півдня.

В Афінах упевнені, що подібна пропозиція може бути вигідною як для України, так і для Греції, пише видання.

Як відомо, для допомоги Україні з аграрним експортом свої порти вже запропонували Литва і Хорватія.

По материалам: Kathimerini





Просмотров: 202
Другие новости