Компании

все компании

Чотирьохвалентна вакцина проти грипу Санофі надійшла в аптеки та приватні клініки

7 жовтня 2023 року, 10:40
Чотирьохвалентна вакцина проти грипу сезону 2023/2024 року виробництва фармкомпанії "Санофі" надійшла в аптеки та приватні клініки.

Як повідомляє "Санофі" у своєму пресрелізі, вакцина проти грипу, яку поставляють в Україну, підходить для захисту дорослих, зокрема вагітних, а також підлітків і дітей віком від 6 місяців. Крім того, вона забезпечує пасивний захист немовлят до 6 місяців у разі введення вагітним жінкам.

За словами керівника департаменту по роботі з вакцинами Санофі в Україні Анни Пастушиної, у сезоні 2022/2023 року спостерігався підвищений попит на вакцини через високий рівень поширеності грипу після ослаблення обмежень щодо COVID-19.

"Компанія планує виконати свої зобов'язання з постачання вакцини проти грипу в країнах, де веде свою діяльність", - наголосила вона.

Зі свого боку голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики Федір Лапій зауважив, що "грип може погіршити низку попередньо наявних хронічних розладів дихальної системи, зокрема астму та хронічне обструктивне захворювання легень".

"Після інфікування грипом у дорослих, старших за 40 років, у вісім разів частіше зустрічається перший інсульт, водночас у дітей до 14 років грип збільшує ризик пневмонії у вісім разів. Майже в кожної третьої особи похилого віку, госпіталізованої з грипом, розвивається пневмонія. А для людей із діабетом ризик госпіталізації під час епідемії грипу вищий у шість разів", - сказав він.

Як повідомлялося, згідно з даними Центру громадського здоров'я (ЦГЗ), за попередній сезон грипу 2022/2023 року було зареєстровано 3,9 млн випадків захворювання на грип і більше ніж 140 тисяч госпіталізацій, спричинених вірусом грипу (з вересня 2022 року по квітень 2023 року).

"Санофі" - інноваційна глобальна компанія, що працює у сфері охорони здоров'я в 100 країнах світу.

Як повідомляли, в епідсезоні 2023/24 року надійде 151,100 тис. доз французької вакцини проти грипу і 114,6 тис. доз корейської.




Просмотров: 178
Другие новости