Компании

все компании

Німеччина поставить Україні системи ППО для захисту поставок зерна

6 жовтня 2023 року, 13:02
Влада Німеччини має намір направити Україні додаткові системи ППО з метою захистити вивезення зерна з країни, повідомляє в середу Bloomberg з посиланням на джерела.

"Вони заявили на умовах анонімності, що Берлін поставить додатково одну систему ППО IRIS-T і більше десятка систем Gepard, які забезпечуватимуть прикриття поставок, що йдуть уздовж південного узбережжя України в Румунію", - інформує агентство.

Очікується, що ці озброєння прибудуть до України до кінця року; потім Київ має отримати ще IRIS-T - у міру їх виробництва Німеччиною.

Джерела не стали розкривати інформацію, що за маршрути прикриватимуть ці системи ППО, і які ще можливості Берлін може включити в новий пакет допомоги Україні.

Німецький депутат Маркус Фабер підтвердив, що Україна отримає додаткові установки IRIS-T і Gepard, а також боєприпаси, але подробиць наводити не став.

За даними Bloomberg, Gepard має дальність дії 4 км, а IRIS-T - до 40 км. Системи ППО можна використовувати для захисту портової інфраструктури, процесу навантаження зерна на судна і під час їх виходу в море.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 234
Другие новости