Компании

все компании

Біофармацевтична компанія Biopharma вивчає можливості будівництва нового заводу

6 жовтня 2023 року, 14:50
Біофармацевтична компанія Biopharma вивчає можливості будівництва нового заводу до 2027 року, повідомив президент компанії Костянтин Єфименко.

"Ми вийшли на переробку вже практично 300 тис. літрів плазми, оборот компанії трохи більше ніж уже $100 млн, і ми повинні за чотири роки збільшити оборот компанії втричі. Але далі збільшити потужності вже не вийде, потрібно будувати новий завод. Новий завод має бути готовий до 2027 року. Щоб він був готовий до 2027 року починати потрібно вже завтра", - сказав він під час форуму "Діалоги про стійкість. Як бізнес розвивається в умовах війни" в Києві в четвер.

Єфименко також повідомив, що Biopharma планує побудувати завод у Румунії, однак це є не реалізацією стратегії зменшення залежності від України, а способом "збільшити обороти".

При цьому Єфименко зазначив, що залученню інвестицій в Україну нині перешкоджають, зокрема, питання страхування військових ризиків, а також виведення дивідендів.

"Біофарму" це питання турбує, але не так сильно, тому що ми тут фундаментом пов'язані з Білою церквою, із землею. Ми тут уже є і будемо. Але мене турбує те, щоб сюди приходили інші інвестори, тому що постане питання, кому наша країна потрібна", - сказав він.
Як повідомлялося, Biopharma планує до 2027 року збільшити кількість своїх плазмоцентрів утричі - до 30.




Просмотров: 179
Другие новости