Компании

все компании

UBC Group розпочала будівництво другої черги заводу з виробництва холодильного обладнання

1 жовтня 2023 року, 10:19
UBC Group (Харків), торгово-промисловий холдинг, що працює у сфері холодильної техніки та промо-продуктів, розпочав будівництво другої черги заводу з виробництва холодильного обладнання у Вінниці площею 5 тис. кв. м, повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний.

"Таким чином, у Вінниці з'явиться ще близько 200 нових робочих місць. Виконання робіт (основне) заплановано на 2024 рік. Наразі завершується виготовлення проєктної документації та триває підготовка до експертизи", - написав він у Facebook.

Крім того, на заводі Green Cool запрацювала сонячна електростанція потужністю в 600кВт. Будівництво сонячних панелей відбувалося у дві черги. Першу завершили в серпні, а другу у вересні. Загалом на підприємстві встановлено 1080 сонячних панелей.

"Вони забезпечуватимуть споживання власних електроустановок і зможуть мінімізувати навантаження на енергомережу всієї країни. Уже зараз ідеться про 100% заміщення власного споживання електроенергії, виробленої ВДЕ в період із квітня до вересня", - наголосив Очеретяний і додав, що Green Cool подає "чудовий приклад роботи в напрямку зеленої енергетики".

Заступник міського голови Вінниці нагадав, що Green Cool, який працює на базі індустріального парку "Вінницький кластер холодильного машинобудування", виробляє холодильне обладнання, що експортується у понад 20 країн. У 2023 році виробник розширити географію збуту і налагодив експорт до Північної Африки та Латинської Америки.

"Це підприємство - одне з найпотужніших у машинобудівній галузі у Вінницькій громаді. Тут працюють понад 800 осіб і штат розширюватиметься надалі", - додав чиновник.
Як повідомлялося, бізнес UBC Group у 2022 році через війну скоротився приблизно на 43%. Група перевезла з Харкова один із заводів до Вінниці, на що знадобилося близько 400 автомобілів. Його запустили в травні минулого року, але кількість працівників на ньому становила близько 300 осіб порівняно з 1000 у Харкові. Другий харківський завод потроху працює, але кількість співробітників на ньому також істотно скоротилася.

UBC Group для релокації побудував першу чергу заводу з виробництва холодильного обладнання у Вінниці на площі 20 тис. кв. м. Інвестиції в його будівництво становили EUR18 млн. Потужності першої черги заводу з виробництва холодильників зі скляними дверима і скринь для морозива становили 60 тис. штук на рік.
На етапі будівництва UBC Group анонсувала подальше розширення виробничого корпусу - до 35 тис. кв. м. Друга черга випускатиме холодильні шафи і з нею, група вийде на потужність 150 тис. штук на рік. Капітальні інвестиції другої черги становитимуть близько EUR10-12 млн.

До російського військового вторгнення UBC Group, що працює на ринку понад 20 років і постачає продукцію в 120 країн світу, мала кілька підрозділів.
UBC Сool займалася розробкою і виробництвом холодильної техніки для напоїв і продуктів на заводі UBC Сool у Дергачах і заводі UBC Green Сool у Вінниці.
UBC Promo спеціалізувалася на розробці та виробництві промоушен-матеріалів під ТМ "Promo" на заводах у Харкові та Дергачах.

UBC Engineering займалася наданням монтажних і пуско-налагоджувальних послуг у сфері харчової та переробної промисловості, UBC Service - наданням сервісних послуг і послуг з реконструкції холодильного обладнання, UBC Distribution - продажем продуктів і послуг групи компаній, UBC Armature - проєктуванням та інсталяцією обладнання і техпроцесів, дистрибуцією промислової арматури та витратних матеріалів.

UBC Group також належить ПрАТ "Українська пивна компанія" (Харків) і мережа пивоварних ресторанів Stargorod в СНД і країнах Балтії.
Власником UBC Group є Ігор Гуменний.




Просмотров: 234
Другие новости