Компании

все компании

Вийшло нове дослідження найбільших фінансових центрів світу

29 вересня 2023 року, 12:42
Нью-Йорк знову посів перше місце в списку найбільших фінансових центрів світу, йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group, яка розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).

Нью-Йорк обігнав Лондон у рейтингу восени 2018 року і відтоді зберігає за собою лідерство.

Порівняно з попередньою версією рейтингу, опублікованою в березні цього року, кількість балів у Нью-Йорка збільшилася до 763 з 760, а в Лондона, який посідає другу позицію, - до 744 з 731.

Трійку лідерів, як і раніше, замикає Сінгапур, який додав 19 балів. На четвертому місці розташувався Гонконг, який продемонстрував аналогічну динаміку. Далі йдуть Сан-Франциско, Лос-Анджелес і Шанхай.

На відміну від березневого видання, на восьмому місці опинився Вашингтон, який змістив Чикаго на одну позицію і піднявся одразу на три рядки вгору.

Дебютантом топ-10 фінансових центрів світу цього року стала Женева: столиця однойменного швейцарського кантону злетіла на 13 рядків, збільшивши кількість набраних балів на 29.

Ще більш стрімке зростання показав Дублін, який перемістився з 48-го на 25-те місце.

Найрізкіше падіння в рейтингу - на 35 позицій - у Москви (114-е місце). Санкт-Петербург, зі свого боку, опустився зі 115-го на 118-й рядок. Серед фінансових центрів Східної Європи та Центральної Азії лідирує Астана (60-те місце, +48 балів).

У вересні до списку вперше увійшов Маямі, який посів 24-ту позицію.

Серед фінансових центрів, які в найближчі два-три роки можуть збільшити свій вплив, опитані Z/Yen Group респонденти найчастіше називали Сеул, Сінгапур і Дубай.

Індекс світових фінансових центрів було вперше опубліковано 2007 року, його оновлюють щопівроку (нинішній випуск став 34-м). Рейтинг складається на основі різних статистичних даних та опитувань.




Просмотров: 307
Другие новости