Компании

все компании

"Нафтогазвидобування" збільшило інвестиції на 35%

29 вересня 2023 року, 11:11
ПрАТ "Нафтогазвидобування", основний виробничий актив "ДТЕК Нафтогаз", у першому півріччі 2023 року збільшило інвестиції в розвиток газовидобутку на 35% - майже до 1 млрд грн на тлі зниження фінансових показників порівняно з тим самим періодом попереднього року.

Згідно зі звітом компанії на біржі, компанія продовжила інвестувати в розвиток, незважаючи на зниження чистого прибутку "ДТЕК Нафтогаз" на 66% (до 2,38 млрд грн) і виручки на 31,5% (до 13,11 млрд грн) у першому півріччі 2023 року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зазначається, що кошти було спрямовано на збільшення програми буріння та геологорозвідувальних робіт для повернення до динаміки зростання видобутку в середньостроковій перспективі.

У компанії також повідомили, що вона сплатила до держбюджету понад 5 млрд грн податків, зокрема понад 2,2 млрд грн ренти за користування надрами, частина якої (5%) спрямовується до місцевих бюджетів.

Зниження фінансових показників у "ДТЕК Нафтогазі" пояснили падінням ціни на газ на ринку 2023 року.

"За перше півріччя 2023 року основний виробничий актив "ДТЕК Нафтогаз" збільшив обсяг інвестицій у розвиток газовидобутку на 35%. Минулого року через проблеми з реалізацією газу ми змушені були скоротити нашу програму буріння. Цього року компанія робить основний акцент саме на збільшенні обсягу бурових робіт. У наступні 2-3 роки це дасть нам змогу повернутися до динаміки зростання для подальшого зміцнення енергетичної безпеки України", - прокоментували в компанії.

"ДТЕК Нафтогаз" є найбільшою приватною газовидобувною компанією в Україні. До портфеля її активів входять "Нафтогазвидобування" і "Нафтогазрозробка", що здійснюють розвідку і видобуток вуглеводнів на трьох ліцензійних ділянках у Полтавській і Харківській областях.

Як повідомлялося, "ДТЕК Нафтогаз" у 2022 році збільшив чистий прибуток на 70,6% - до 11,46 млрд грн за зростання виручки у 2,2 раза - до 36,00 млрд грн.




Просмотров: 206
Другие новости