Компании

все компании

Horizon Capital залучила $298 млн у фонд HCGF IV

29 вересня 2023 року, 11:47
Інвестиційна Horizon Capital повідомила про третій етап закриття нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), за підсумками якого його розмір зріс із $254 млн до $298 млн, повідомила засновниця і CEO компанії Олена Кошарна у Facebook у четвер.

"Нам вдалося залучити понад 65% капіталу приватного сектору від провідних установ, сімейних офісів, фондів та інших інвесторів, а також отримати поповнення в розмірі $10 млн від ЄБРР, що підвищує їхні зобов'язання з $40 млн до $50 млн", - зазначила вона.

Вона подякувала інвесторам за можливість продовжити фінальний етап залучення інвестицій до 31 грудня 2023 року.

"Horizon Capital твердо вірить в Україну та Молдову, у переконливі інвестиційні можливості від засновників світового рівня на наших основних ринках, а також у здатність забезпечувати прибуток і вплив на наших інвесторів, що підтверджується внеском нашої команди HCGF IV, який зараз перевищує 4% зібраних коштів", - додала Кошарна.

Як повідомлялося, наприкінці квітня Horizon Capital повідомила про закриття другого раунду інвестицій і залучення у фонд $254 млн за його цільового розміру в $250 млн.

Відтоді HCGF IV повідомив про одну інвестицію - в українську компанію Preply, провідну глобальну платформу для вивчення іноземних мов онлайн, без уточнення конкретної суми.

IFC, як один з інвесторів, уточнював, що фонд буде інвестувати $10-30 млн для придбання міноритарних пакетів акцій 10-15 компаній в Україні та Молдові із середньою капіталізацією і вартістю $50-150 млн. Згідно з матеріалами корпорації, HCGF IV є наступником EEGF III на $200 млн, формування якого було завершено у 2017 році, і буде слідувати аналогічній інвестиційній стратегії, орієнтованій на ІТ-послуги та продукти, а також на електронну комерцію, інноваційні споживчі товари і фінтех.

Horizon Capital - велика інвестиційна компанія, що управляє шістьма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституційних інвесторів) з активами $1,4 млрд, серед яких також - WNISEF (з капіталом $150 млн), Emerging Europe Growth Fund (EEGF, $132 млн), EEGF II ($370 млн) і EEGF III ($200 млн), а також HCGF II ($258,3 млн). Кошти зазначених фондів було інвестовано в більш ніж 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 тис. осіб, в Україні та Молдові.




Просмотров: 168
Другие новости