Компании

все компании

SpaceX виведе на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink

25 вересня 2023 року, 12:33
Ракета-носій Falcon 9 у понеділок стартує на орбіту з черговою партією з 21 міні-супутника для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Запуск ракети буде здійснено зі стартового майданчика SLC-4E на базі американських Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії о 00:23 за Тихоокеанським часом США (о 10:23 за Києвом). Приблизно через годину після старту супутники будуть виведені на орбіту.

Це буде 111-м за рахунком запуском інтернет-супутників із травня 2019 року в рамках проєкту Starlink і 42-м із початку поточного року. SpaceX вивела на орбіту вже понад п'ять тисяч таких супутників. Частина з них вийшла з ладу або зійшла з орбіти. Понад 4,8 тисячі апаратів залишаються на орбіті в робочому стані.

У рамках запуску перший багаторазовий ступінь ракети-носія, який використовується вшосте, повинен буде після відділення здійснити керовану вертикальну посадку на морську платформу-дрон Of Course I Still Love You, розташовану в Тихому океані.




Просмотров: 323
Другие новости