Компании

все компании

Канада надасть Україні 650 млн канадських доларів на броньовані автомобілі та спецмашини медевакуації

25 вересня 2023 року, 12:16
Канада надасть Україні 650 млн канадських доларів у рамках довгострокової програми допомоги на броньовані автомобілі та спеціальні машини медичної евакуації, заявив прем'єр-міністр Канада Джастін Трюдо.

"Я чітко заявив, що наш уряд допомагатиме вам стільки, скільки буде необхідно... Ми надаватимемо довгострокові заходи допомоги Україні. Йдеться про 650 млн. доларів за три роки. Це на бронемашини і також спеціальні машини санітарної евакуації, які будуть побудовані в провінції Онтаріо", - заявив він, виступаючи в п'ятницю в канадському парламенті.

Також, за його словами, Канада продовжить надавати економічну допомогу Україні протягом наступного року, "щоб Україна була потужною, динамічною і процвітаючою країною".

Крім того, як заявив прем'єр, Канада направлятиме інструкторів для F-16, щоб Україна могла максимально ефективно користуватися цими літаками. "Але наша найбільша віра полягає в тому, щоб вам не знадобиться ця військова і фінансова допомога дуже довго і що мир дуже скоро повернеться у вашу державу", - сказав він.

Водночас він наголосив, що "не може бути якогось неправильного миру на основі компромісів з агрессором".

"Для того, щоб був тривалий мир, ми повинні виступити проти Путіна. Міцний мир має чітко встановити, що кордони необхідно поважати, незалежно від розміру сусідньої армії. Цей мир має відновити право українців визначати своє майбутнє", - заявив Трюдо.

"Те, що зробив Путін, - це розрив із цивілізацією. Це порушення нашої спільної людяності. Це спроба зруйнувати заснований на правилах порядок, який захищає нашу свободу. Це крок до ослаблення демократії та утвердження автократії. Путін править за допомогою обману, насильства і репресій", - заявив прем'єр.

Прем'єр-міністр Канада також зазначив, що Канада дотримується принципів української Формули миру. "Ми вважаємо, що світ має поважати Статут ООН, ґрунтуватися на міжнародному праві та зберігати територіальну цілісність України", - підсумував він.




Просмотров: 184
Другие новости