Компании

все компании

Зеленський запропонував створити зернові хаби в портах Африки

20 вересня 2023 року, 11:59
Президент України Володимир Зеленський запропонував створити зернові хаби в портах Африки, повідомляє сайт глави держави.

"Україна пропонує дуже чіткі дії. Щоб запобігти будь-яким потрясінням на світовому продовольчому ринку, ми можемо створити хаби на мільйони тонн зерна на рік в особливо чутливих зонах, наприклад у портах Африки", - цитує пресслужба слова Зеленського, сказані під час саміту Цілей сталого розвитку.

За його словами, вже розпочато переговори про такі можливості. Це допоможе запобігти будь-яким потрясінням на світовому продовольчому ринку.

Він зазначив, що Україна ніколи не відмовиться від ролі гаранта глобальної продовольчої безпеки: "Ніхто не очікував від нас, що ми зможемо витіснити російський флот із наших чорноморських вод і надати більше простору Чорноморській зерновій ініціативі, а також гуманітарній ініціативі "Зерно з України". Результати дійсно вражають".

"Український експорт продовольства сягнув берегів Алжиру, Джібуті, Єгипту, Кенії, Лівії, Лівану, Марокко, Сомалі, Тунісу, Бангладеш, Китаю, Індії, Індонезії, Малайзії, Шрі-Ланки, Таїланду, В'єтнаму, Оману, Пакистану, Туреччини, Ємену та інших країн. Із транзитних портів нашу продукцію доправили до Ефіопії та Судану", - наголосив президент.

За його словами, загалом 32 млн тонн їжі. Це на 32 мільйони тонн менше хаосу.

"Я дякую всім тим лідерам, які підтримали наші експортні програми. Дякую, друзі! Ми це зробили. І ніщо не заважає нам досягти набагато більш амбітних цілей", - додав Зеленський.




Просмотров: 157
Другие новости