Компании

все компании

В Україні виробники олії завантажені сировиною, на ринку обвал цін - аналітики

14 вересня 2023 року, 15:07

В Україні виробники олії завантажені сировиною, що стало причиною обвалу внутрішніх закупівельних цін на насіння соняшнику, ринок соняшнику пройде "цінове дно" в середині жовтня, повідомили в аналітичному кооперативі "Пуск", створеному в рамках Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).

"Усередині країни переробні заводи почали обвалювати ціни на соняшник, оскільки на вересень вони законтрактували необхідні обсяги сировини. Є заводи, укомплектовані насінням олійних на місяць наперед, інші - на один-два тижні. Відповідно переробники купуватимуть сировину в широкому ціновому діапазоні 10500-12500 грн/тонна", - пояснили аналітики та висловили сподівання, що в перші тижні жовтня ринок побачить найнижчі ціни на соняшник.

За інформацією експертів, незважаючи на дію заборони на імпорт соняшнику в п'ять сусідніх країн ЄС, Болгарія контрактує український соняшник і вже укладено багато договорів. Хоча Болгарія офіційно не заявляла про майбутнє зняття заборон на імпорт українського зерна, але торгівля в цьому напрямку дуже активна.

"Певне зниження цін на рослинні олії на глобальному ринку підтримає сформований знижувальний ціновий тренд на українському ринку соняшнику", - прогнозують у ВАР.


теги: олія



Просмотров: 196
Другие новости