Компании

все компании

"ТАС Агро" почав виробляти олію з ріпаку та налагодив її експорт до Китаю

14 вересня 2023 року, 17:28
Група компаній "ТАС Агро" здійснила перше відвантаження 1500 тонн ріпакової олії споживачам з Китаю, повідомила пресслужба агрохолдингу в Facebook.

При цьому уточнюється, що "ТАС Агро" вже другий рік поспіль здійснює переробку ріпаку, соняшнику та сої на давальницькій основі на заводах партнерів. Як пояснюють в агрохолдингу, в умовах низької прибутковості збільшення доданої вартості продукції шляхом розвитку переробки - чи не єдиний спосіб досягнення позитивного результату.

"Реалії воєнного часу змушують аграріїв змінюватися, бути гнучкими, шукати нові стратегічні рішення. У компанії "ТАС Агро" було ухвалено правильне рішення - піти в переробку ріпаку, оскільки продати олію вигідніше, ніж сировину. Для нашого агрохолдингу минулий сезон став першим досвідом переробки, водночас фінансові результати позитивні", - розповів заступник генерального директора з комерційних питань Антон Жемердєєв.

За його інформацією, агрохолдинг поповнив команду фахівцями нового напряму і наразі зосереджений на подовженні логістики до кінцевих споживачів і відкритті нових ринків збуту для отримання додаткової маржі.

Група "ТАС" заснована 1998 року. Сфера її бізнес-інтересів охоплює фінансовий сектор (банківський і страховий сегменти) та аптечний, а також промисловість, нерухомість, венчурні проєкти.

До війни група компаній "ТАС Агро" обробляла 83 тис. га у Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Дніпропетровській областях, займалася молочним тваринництвом (до 5,5 тис. голів ВРХ), володіла шістьма елеваторами потужністю одноразового зберігання 250 тис. тонн.

Засновником "ТАС" є Сергій Тігіпко.




Просмотров: 280
Другие новости