Компании

все компании

Співвласник мереж EVA і Varus очікує зростання сумарного виторгу на третину

14 вересня 2023 року, 10:17
Співвласник мереж EVA і Varus Руслан Шостак очікує зростання сумарного виторгу ритейлерів на 30% у 2023 році, до 65 млрд грн.

"Цього року в нас дуже непогані результати. У нас зростання і виручки, і прибутку компанії. Зараз ми зростаємо приблизно на 30% до минулого року. Ми плануємо закінчити рік, з огляду на результат першого півріччя, з результатом у ритейл-бізнесі близько 65 млрд грн сумарно, за іншими бізнесами (виробництво, дистрибуція, девелопмент) - близько 15 млрд грн", - розповів Шостак на Business Breakfast від Forbes Ukraine в середу.

Він підкреслив, що поточний прогноз може коригуватися, зважаючи на обстановку в країні. При цьому плани на наступний рік група будує з урахуванням можливого продовження військових дій.

Шостак зазначив, що штат групи продовжує розширюватися і сьогодні становить понад 30 тис. співробітників.

За даними Opendatabot, ТОВ "РУШ", що управляє мережею EVA, засновано 2002 року. Має 52 власні торгові марки, представлені товарами для дому, парфумерією, косметикою, біжутерією, засобами особистої гігієни, аксесуарами, білизною та дитячими товарами. Частка продажів ВТМ у натуральному вимірі 2022 року становила 30,6%.

Станом на 23 лютого 2022 року налічувалося 1119 магазинів EVA в Україні. У липні 2023 року мережа налічує 1023 магазини, що працюють. Штат співробітників компанії становить близько 13,4 тис. осіб.

За даними ресурсу Opendatabot, власником ТОВ "РУШ" значиться ТОВ "Корпсолюшин" (100%), кінцевими бенефіціарами компанії є українські бізнесмени Руслан Шостак і Валерій Кіптик.

ТОВ "Омега", що розвиває Varus, створено 2000 року, бенефіціарами також виступають Кіптик і Шостак. Перший супермаркет Varus відкрито 2003 року в Дніпрі. Згідно з інформацією на сайті, наразі мережа налічує 103 супермаркети в п'яти областях України та столиці, а торговельна площа ритейлера становить 89,4 тис. кв. м. У Varus працюють 7000 співробітників.

Співвласники EVA і Varus також є бенефіціарами ТОВ "Крайтекс-сервіс", що управляє заарештованим виробничим активом ПрАТ "Вінницяпобутхім".

теги: Varus, Eva, виторг



Просмотров: 173
Другие новости