Компании

все компании

Віцепрем'єр-міністр Верещук пропонує представникам міжнародних організацій увійти до складу центрів підтримки цивільного населення при обладміністраціях

13 вересня 2023 року, 16:46

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пропонує представникам міжнародних організацій увійти до складу Координаційних центрів підтримки цивільного населення при обласних військових адміністраціях (ОВА).

"Ми маємо зосередити фокус уваги на роботі з організаціями, які допомагають людям з інвалідністю", - цитує Верещук пресслужба відомства за результатами форуму "Включення та участь: люди з інвалідністю в центрі політики гуманітарного реагування під час війни".

У зв'язку з цим віцепрем'єрка закликала міжнародні організації активно допомагати вразливим категоріям населення і наступного року.

Крім того, Верещук запропонувала, щоб представники міжнародних організацій входили до складу Координаційних центрів підтримки цивільного населення, створених при обласних військових адміністраціях по всій Україні, щоб вони могли брати безпосередню участь в ухваленні рішень на місцях.

Форум "Включення та участь: люди з інвалідністю в центрі політики гуманітарного реагування під час війни" організовано Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги, спрямованого на підвищення доступності політичного та суспільного життя, а також повного включення всіх громадян у демократичний процес. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належать авторам і не обов'язково відображають погляди IFES.

Національна Асамблея людей з інвалідністю України налічує більше ста організацій, які представляють інтереси людей з різними порушеннями. З перших днів війни організації надають гуманітарну допомогу людям з інвалідністю та людям похилого віку з різних областей України: продукти харчування, засоби гігієни, асистивні технології, ліки, непродовольчі товари першої необхідності. На базі організацій створені прихистки (5 областей), простори для дітей (різні локації у 18 областях), надається консультативна та психологічна підтримка. НАІУ працює з цивільними та військовими, які набули інвалідності внаслідок війни, адвокатує питання захисту прав людей з інвалідністю в різних сферах та інше.

Головою Національної Асамблеї людей з інвалідністю України є Валерій Сушкевич.





Просмотров: 225
Другие новости