Компании

все компании

Українська Alfa Development Group завершує будівництво майже 250 тис. кв. м нових проєктів складської нерухомості

12 вересня 2023 року, 14:55
Українська Alfa Development Group завершує будівництво нових проєктів складської нерухомості загальною площею близько 244 тис. кв. м, введення в експлуатацію заплановано у 2023-2024 рр., повідомив СЕО групи Максим Онуфрієнко.

За його даними, у Київській області завершується будівництво другої і третьої черг логістичного центру "Олександрівський" (с. Чубинське) загальною площею 115,2 тис. кв. м. Завершення будівництва другої черги (12,6 тис. кв. м) заплановано в жовтні 2023 року, третьої (40,7 тис. кв. м) - у березні 2024 року.

"Це складський комплекс із мультирежимом, тобто є як заморозка, холодильники, так і сухий склад. Мушу сказати, що з другої черги, запланованої до введення в експлуатацію в жовтні 2023 року, 50% ми вже здали в оренду і підписали договори з клієнтами. Це підтверджує зростання попиту на складську нерухомість саме в Києві", - розповів Онуфрієнко під час RAU Expo 2023 у Києві у вівторок.

Серед інших проєктів у київському регіоні, за його словами, - складський центр "Дударків" загальною площею 45,5 тис. кв. м, запланований до введення в січні 2024 року. Близько половини площ першої черги (23,1 тис. кв. м) об'єкта вже здано в оренду.

Крім того, в с.Чайки триває будівництво логістичного комплексу загальною площею 159,6 тис. кв. м. Термін завершення будівництва першої (19,5 тис. кв. м) і третьої (27,2 тис. кв. м) черг - березень 2024 року, другої черги (23 тис. кв. м) - травень 2024. Після цього в проєкті передбачено реалізацію ще двох черг.

У Дніпропетровській області Alfa Development Group веде будівництво двох проєктів: індустріальний парк "Шинний" (Дніпро) і складський центр "Передовий" (51,3 тис. кв. м, Чумаківська сільрада).

"Перший у Дніпрі індустріальний парк - "Шинний". Ми почали його на початку 2022 року, ще до війни. Вели переговори з "Укрпоштою", але це поки що залишилося в історії. Тому зараз ми будуємо індустріальний парк. У планах будівництва на січень 2024 року - 130 тис. кв. м, з яких 34% уже підписано з великим клієнтом", - розповів Онуфрієнко.

Крім цього, в жовтні 2023 року планується до введення складський комплекс у Кропивницькому загальною площею 14,2 тис. кв. м.

У портфелі групи також об'єкт в Одесі - "Одеса Логістик Парк", який постраждав під час російських обстрілів.

"В Одесі у нас два складські комплекси, один сухий площею 38 тис. кв. м і холодна логістика - 27 тис. кв. м. В Одесі був приліт, після якого у нас залишилася половина сухого складу, який ми реконструюємо. Уже у вересні завершимо 14 тис. кв. м, це майже половина. Холодильники відновили ще в травні", - повідомив СЕО.

У планах на наступний рік - також будівництво у Львові нового логічного комплексу площею 50 тис. кв. м. Як розповів Онуфрієнко агентству "Інтерфакс-Україна", 2024 року склад буде введено в експлуатацію.

Експерт зазначив, що всі об'єкти компанії обладнані генераторами на випадок перебоїв з електроенергією в умовах російської агресії. Крім того, на об'єктах будуються укриття, встановлюються нові комплекси протипожежної безпеки.

Alfa Development Group заснована 2005 року. Займає одну з лідируючих позицій на ринку складської нерухомості України. В її портфелі - 16 завершених об'єктів сумарною площею понад 326 тис. кв. м.




Просмотров: 324
Другие новости