Компании

все компании

Василь Хмельницький продав третину ТРЦ Ocean Plaza Андрію Іванову

9 вересня 2023 року, 20:09
Офіційно фіналізовано продаж частки (33,35%) ТРЦ Ocean Plaza Андрію Іванову, повідомив бізнесмен Василь Хмельницький.

"Минулого тижня були офіційно фіналізовані всі угоди з продажу моєї частки ТРЦ Ocean Plaza моєму давньому партнеру Андрію Іванову", - повідомив Хмельницький у Facebook.

ТРЦ Ocean Plaza відкрито в Києві в грудні 2012 року на вул. Антоновича, 176. Його загальна площа становить 165 тис. кв. м. Інвестиції в ТРЦ становили приблизно $300 млн. Компанія UDP і ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" виступили партнерами в розвитку проєкту.

ТРЦ було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга 2012 року. Пізніше, 2019 року бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza. У 2021-му він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову, угоду фіналізовано влітку 2023 року.

"Понад три роки тому ми з моїм партнером Василем Хмельницьким досягли домовленості, згідно з якою я буду поступово викуповувати девелоперську компанію UDP, інвестиції якої вже тривалий час перебували під моїм управлінням. Угода з викупу 33,35% акцій ТРЦ "Оушен Плаза", що є частиною UDP, є логічним продовженням процесу", - прокоментував власник інвесткомпанії Q Partners Андрій Іванов агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, у червні 2023 року ФДМ зареєстрував корпоративні права на державну частку (66,65%) у ТРЦ Ocean Plaza.
"У публічній комунікації фонду ми чуємо наміри продати їхню частку вже до кінця поточного року. Як міноритарний власник ми виконуємо всі вимоги держави для підготовки підприємства до продажу. Наш подальший погляд на розвиток цього активу залежатиме від результатів приватизації", - уточнив Іванов.

Раніше повідомлялося, Кабінет міністрів 9 червня 2023 року ухвалив розпорядження про передачу ФДМ частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65%. Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, але в березні 2023 року Вищий антикорупційний суд своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

Міністерство юстиції України 3 березня подало до ВАКС позовну заяву про конфіскацію компаній, яким належить дві третини ТРЦ Ocean Plaza (Київ), зокрема активів Ротенбергів. Раніше в рамках кримінального провадження заарештовані корпоративні права товариств на понад 350 млн грн було передано в управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 461
Другие новости